Tillbaka till Italienska

Italienska repetition nivå A2/A2+, online

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Håll dina kunskaper i italienska levande med hjälp av vår repetitionskurs på distans.

Nu kan du öva dina kunskaper i italienska med denna onlinekurs. Kursen är utformad av vår egen kursledare som också handleder dig under kursens gång.

Du kan anmäla dig och starta när du vill! Du jobbar i ett klassrum som bara finns på nätet. Där träffar du andra deltagare och din kursledare genom att ställa frågor och få svar som är tillgängliga för alla som deltar i kursen.

Du har tillgång till kursen under 6 veckor från det du har loggat in dig på kursen. Din kursledare hjälper dig på traven, ger tips och svarar på frågor i klassrummet.

Förkunskaper

Du har läst italienska i studiecirkel under några terminer, ca 60 studietimmar, eller har motsvarande kunskaper.

Innehåll

Du tränar både läs- och hörförståelse samt övar grundläggande grammatik och repeterar ditt ordförråd. Samtidigt lär du dig mer om olika italienska städer och regioner då kursen tar dig på en spännande rundresa genom Italien, från Rom till Puglia och vidare till Sardinien och Toscana.

Genom att läsa, lyssna och titta på olika filmklipp lär du dig om de olika regionernas traditioner, geografi, kända platser och kultur.
I grammatiken övar du verb, artikel, singular/plural, adjektiv, possessiva pronomen och några prepositioner.

Kursmaterial

Du behöver tillgång till en italiensk-svensk ordbok.

Kursledare

Roberto Di Giulio kommer från regionen Abruzzo som ligger i mellersta Italien.

Han kom till Sverige 2007 och idag är han fastanställd kursledare i italienska på Medborgarskolan. På sommaren jobbar han även som guide i Stockholm.
Roberto har undervisat italienska för vuxna i många år och på alla nivåer. Utöver italienska pratar han flytande svenska, engelska och spanska.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com. I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan