Tillbaka till Matlagningskurser

Surdegsbakning fördjupning

Surdegsbakning fördjupning.
En eftermiddag och en heldag då vi sätter en sur och bakar klassiskt surdegsbröd från grunden. Mycket fokus på teknik, processer och smaksättningar.
Baka surdeg på vete- och rågsurdegar. Med ekologiska produkter och mycket prat om processen. Här bakar vi bl a klassiskt långjäst levainbröd och rågsur med goda kryddor.

Innehåll
Trots fortsättningskurs så sätter vi såklart en surdeg från starten - och repeterar hur en jäsprocessen går till, hur kulturen kulturen ser ut? Här får du lära dig om vad som händer i degen, hur du kan smaksätta, få idéer om varianter av bröd som serveras vid olika tillfällen. Och hur vi tar steget vidare till mer avancerade bröd.

Upplägg
Nu har du chansen att sätta suren själv! Under lördag eftermiddag jobbar vi med grunderna samtidigt som kursledaren har förberedda jästa "surar" att baka på. Allt ingår och du går hem på söndagen med rykande färskt bröd.

Förkunskaper
Det är en fördel om du har bakat förut. Här går vi vidare med tekniken.

Kursledare
Thomas Björk är en hängiven surdegsbagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror ingår till värde av 250 kr.

Utvecklingsmöjligheter
Fler brödkurser erbjuds, både i surdeg, andra brödsorter, knäcke- och glutenfritt.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser