Tillbaka till Teckning

Teckning, online, löpande starter

Löpande starter, du kan anmäla dig och starta när du vill!

En kurs för dig som vill lära dig grunderna teckning! En kurs online ger dig flexibilitet i tid och rum och du styr själv arbetsprocessen.

Innehåll

Syftet med kursen är att ge dig grundläggande kunskaper om material, tekniker och grundbegrepp inom teckning. Du lär dig bland annat skuggning, perspektiv, bildkomposition samt människans proportioner. I ditt digitala klassrum finns allt material för att genomföra kursen i form av text, bilder och filmer.

Upplägg

Kursen är upplagd på 10 avsnitt och du jobbar i din egen takt. I varje avsnitt finns en uppgift du ska göra, uppgiften skickas digitalt till din ledare som ger dig feedback. Det finns ett forum i klassrummet där du kan ställa frågor till din ledare. Vid kursstart får du en inloggning som räcker i elva veckor.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursmaterial

Vi använder boken "Teckningskonstens Grunder" en profesionell guide för konstnärer av Barrington Barber, som du själv införskaffar.

Kursledare

Elina Borozanov är konstnär och pedagog med en bakgrund som kostymtecknare och scenograf. Elina har hållit teckningskurser på Medborgarskolan i många år.

Bra att veta

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com. I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan