Tillbaka till Matlagningskurser

Laga viltkött! Nyhet!

Bästa biffen!
Idag ägnar vi oss åt kött. Även om du inte är jägare själv och kan fylla frysen med viltkött så finns det numer ett stort sortiment att välja ifrån av hos din kötthandlare eller i välsorterade butiker. Hjort, vildsvin, älgkött, rådjur är dessutom det bästa och godaste köttet utan att vi försämrar vår miljö.

Innehåll
Nyckelordet är kärntemperatur. Vi förbereder olika styckningsdelar på det kött vår handlare hade hemma nu. Vi övar med kockkniven och de mindre bra delarna går till viltgrytan eller färsen. Stek, färs, filé, kotletter eller sadel är vanliga styckdelar. Vi pratar om mörning, passande kryddor och lagar några olika rätter av vilt.

Upplägg
Ni arbetar i mindre grupper. Ni sitter ner tillsammans och njuter en god måltid , därefter dukar ni av och hjälps åt med disk.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. Under hösten hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Råvaror, recept och instruktioner som du använder på kursen ingår i priset.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser