Tillbaka till Gitarr och elbas

Gitarr - Enskild undervisning

Är du sugen på att börja spela gitarr men vet inte var du ska börja? I Glashusets gitarrskola för nybörjare får du lära dig de grunder som behövs för att sedan kunna gå vidare i ditt gitarrspelande. Vi går igenom de vanligaste grunderna t.ex. gitarrens olika delar och hur man hanterar gitarren på bästa vis.

I början av gitarrkarriären är det viktigaste att man har roligt. Att väva in de viktigaste grunderna i låtar som eleven vill lära sig gör att undervisningen blir både underhållande och lärorik. Även fast man inte kan stycket exakt lär man sig genom att ha roligt. Att bli påtvingad att spela nåt man inte vill gör att intresset för gitarrspel svalnar och ersätts av nåt annat. Att vi fokuserar på eleven och vad den vill lära sig gör att vi kan skräddarsy utbildningen så att eleven får ut det mesta utav undervisningen.


Innehåll och mål
En tydlig grundkurs där det mest grundläggande i gitarrspel tas upp. Våra kurser är gehörsbaserade just för att du ska kunna bli så fri som möjligt i ditt eget musicerande. Efter att ha en stadig grund kan vi gå vidare till att välja hur ditt spelande kan utvecklas.

Upplägg
Undervisning för enskild elev där vi gemensamt bestämmer veckodag och klockslag. 6 lektionstillfällen, en lektion är 45 minuter.

Kursmaterial
Väljs efter elevens önskemål. Vi kan jobba med både akustisk- och elgitarr.

Kursledare
Daniel "Trashcan" Andersson har många års erfarenhet av gitarrspel i praktiken, Genom att ha rört sig inom många olika musikstilar, allt från blues och pop till hårdrock har han skaffat sig en bredd som gör det möjligt att skräddarsy gitarrkurserna helt efter elevens egna önskemål.

Bra att veta
Du får en kallelse/faktura till kursen cirka en vecka innan kursstart. Vill du delbetala kursen? Meddela i så fall detta vid anmälan. Aviavgift 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook