Tillbaka till Stränginstrument

Elgitarr - Parundervisning

När det handlar om attityd finns det inget instrument som trumfar elgitarren! Elgitarren är instrumentet som satte världen i brand och skapade en musikalisk revolution utan dess like. Elgitarren är även ett mångsidigt instrument som passar som hand i handske i de flesta moderna musikgenrer allt från jazz till heavy metal. Kanske är du nybörjare och har just köpt en elgitarr eller så har du spelat akustiskt ett tag men vill nu "plugga in" och ta ditt musicerande till en ny nivå.

Här spelar du i par med någon, syskon, förälder eller kompis. Perfekt för dig som inte vill spela själv men inte heller i en större grupp.

Innehåll och mål
Kursledaren anpassar innehåll och mål efter er spelnivå. Kursen går igenom såväl grundläggande gitarrteknik som specifika tekniker för just elgitarren, exempelvis riff, plektrumteknik och bends.

Upplägg
Undervisning två och två. Kursen omfattar 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 9 veckor.

Förkunskaper
Undervisningen anpassas till era förkunskaper. Kursen är lämplig både för nybörjare och den som har spelat lite längre.

Kursledare
Sebastian Olofsson är aktiv musiker, sångare och gitarrist och har varit kursledare hos oss sen många år tillbaka.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Tillsammans med kursledaren kommer ni överens om ett lämpligt material att utgå ifrån. Kursledaren använder sig även av eget material. Du får gärna använda egen gitarr i undervisningen och för eget övande. Medborgarskolan har gitarrer att låna ut under lektionstid.

Tips på vidareutveckling
När du känner dig hemma i ditt gitarrspelande kan du dra ihop ett litet band och komma och repa i våra replokaler på Midgårdsgatan. Kontakta Medborgarskolans musikansvarige, Micael Svan, om du vill veta mer.

Bra att veta
Kurskostnaden avser en person.
Var vänlig uppge önskad dag och tid när du anmäler dig. Anger du flera olika alternativ så har du större chans att få en tid som passar. Medborgarskolan kontaktar dig sedan med ett förslag som du får ta slutlig ställning till. Ange gärna många telefonnummer (hem, arbete, mobil) samt e-post.

Våra kurslokaler ligger en trappa upp på Prästgatan 64 B precis vid Österängsparken. Där finns möjlighet att göra kaffe eller te.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan till höger!

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen, Prästgatan 64 A, ÖSTERSUND (Karta)
  • Ledare: Sebastian Olofsson
  • Start: Ej fastställt
  • Dag och tid: 00:00
  • Kurstimmar: 9
  • Tillfällen: 9
  • Kursnummer: 52909
  • Pris: 1495 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen ÖSTERSUND

Prästgatan 64 A, 83133 ÖSTERSUND
Telefon: 063-51 00 60

Jämtland-Härjedalen
Prästgatan 64
83133 ÖSTERSUND

063-51 00 60
ostersund@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Östersund

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare