Latin, nivå A1

Ansökan till hösten-16

För dig som läst språket tidigare blir den här kursen perfekt sätt att komma igång igen, en del nytt och bra repetition. En god omstart helt enkelt.
Har du lätt för språk kan du starta här (termin 4.)

INNEHÅLL
Ord- och läsförståelse varvas med uttal och grammatiken. Latinet är ett språk som är grunden för flera av våra moderna, europeiska språk vilket du kommer att märka och ha nytta av i andra språksammanhang.

UPPLÄGG
Ledaren anpassar tempot så det stämmer för deltagarna. Därför kan tempot variera från grupp till grupp
Våra språkkurser mäter inte resultatet i antal genomförda kapitel, utan i kunskaper som du får med dig på ett mer bestående plan.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

Europarådets nivåskala beskriver A1 så här:
A 1:
Du känner igen enkla fraser och förstår kortare, lättare budskap på t ex. affischer. Du kan samtala samma nivå och skriva korta okomplicerade meddelanden t ex. en hälsning på ett vykort.

KURSLEDARE
Lennart Daghed har undervisat i latin i många år. Hans avancerade grupps kunskaper är numera så omfattande att han lett gruppen på en språkresa till Vatikanen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATIERAL
Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse per post eller telefon före kursstart.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0501-702 60

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning