Tillbaka till Engelska

Engelska A2/B1 - konversation

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Det engelska språket har sitt ursprung i den ö i Atlanten som vi idag kallar Storbrittanien. När språket tog sina första stapplande steg för cirka femtonhundra år sedan, var det ingen som trodde att det en dag skulle bli ett språk som skulle gå att använda i världens alla hörn.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen ger dig bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i kursen.

UPPLÄGG
Vi lär oss och övar det praktiska vardagsspråket. Vi fokuserar på ordförrådet och på att tala och lär oss använda språket otvunget och varierat under olika situationer. Du kommer att lära dig mycket om landet och dess kultur!
Här är varje lektion fristående och du kan när som helst hoppa in.

FÖRKUNSKAPER
Engelska A2, vilket betyder att du kan förstå enkla meningar, ställa och besvara enkla frågor. Du kan använda enkla fraser för att beskriva var du bor och människor du känner.
Tänk på att du kan ligga på olika nivåer i muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse. Läs mer om Europarådets nivåskala på vår hemsida. www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/
Är du osäker på din nivå? Kontakta oss så hjälper vi dig.

KURSMATERIAL
Din cirkelledare informerar dig om vilket studiematerial du skall köpa vid första kurstillfället. Kostnaden (ca 300-400 kr) för ev. material-/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften.
Rabatt hos Bokus. Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
Ange din "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

KURSLEDARE
Andrea Figueroa älskar språk och talar flytande svenska, spanska och engelska. De senaste 11 åren har hon studerat och jobbat i Liverpool i England.
Andrea vill jobba med undervisning eftersom hon trivs bäst bland människor som älskar att lära sig nya saker och som delar hennes nyfikenhet. Andrea är väldigt glad över att få dela med sig av en av sina passioner - språk hos oss på Medborgarskolan
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

BRA ATT VETA
Efter denna kurs erbjuder vi dig att göra FCE, Cambridge English First - en examen som du sedan kan använda om du vill studera eller arbeta utomlands. Examineringen sker digitalt i samarbete med CollegeBound - certifierat test center (SE007) för Cambridge examina digitalt. Examineringskostnaden ingår inte i kursavgiften.

Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Du även hoppa in i denna kurs efter startdatum passerat och då betala för de gånger du går, förutsatt att du har rätt förkunskaper

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnad!

Anmälan

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.