Tillbaka till Engelska

Engelska B1 - Lätt konversation - brittisk engelska

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Det engelska språket har sitt ursprung i den ö i Atlanten som vi idag kallar Storbrittanien. När språket tog sina första stapplande steg för cirka femtonhundra år sedan, var det ingen som trodde att det en dag skulle bli ett språk som skulle gå att använda i världens alla hörn.

INNEHÅLL OCH MÅL
Denna kurs ger dig bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i kursen.På denna språknivå övar du på att kunna oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen, beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner. Vi återberättar innehållet i en bok eller en film, träna på att i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker du känner till.

UPPLÄGG
Vi träffas en gång i veckan, på torsdagar, under 12 veckor. Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Skulle någon sammankomst, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Engelska A2. Tänk på att du kan ligga på olika nivåer i muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse. Läs mer om Europarådets nivåskala här http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/. Är du osäker på din nivå? Kontakta oss så hjälper vi dig.

KURSLEDARE
Andrea Figueroa älskar språk och talar flytande svenska, spanska och engelska. De senaste 11 åren har hon studerat och jobbat i Liverpool i England.
Andrea vill jobba med undervisning eftersom hon trivs bäst bland människor som älskar att lära sig nya saker och som delar hennes nyfikenhet. Andrea är väldigt glad över att få dela med sig av en av sina passioner - språk hos oss på Medborgarskolan.

Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

KURSMATERIAL
Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Kursledaren kommer att informera om vilket studiematerial som ska användas vid första kurstillfället.

Visste du att du som kund hos oss får rabatt på Bokus? Ta chansen och få rabatt på bl.a din kurslitteratur. Ange ditt kursnummer som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com. Mer information hittar du på www.medborgarskolan.se/bokusrabatt.

BRA ATT VETA
Efter denna kurs erbjuder vi dig (om du vill) att göra CAE, Cambridge English; Advanced - en examen som du kan använda om du vill studera eller arbeta utomlands. Mer än 6000 arbetsgivare och skolor/universitet godkänner denna examen som ett bevis på dina engelska språkkunskaper. Examinationen sker digitalt i samarbete med CollegeBound - certifierat test center (SE007) för Cambridge examina digitalt. CollegeBounds testcenter ligger i Malmö nära Centralen.
Examineringskostnaden (ca 1850 kr) ingår inte i kursavgiften

Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Du även anmäla dig till denna kurs efter startdatum passerat och då betala för de gånger du går, förutsatt att du har rätt förkunskaper.
Du kan däremot inte få rabatt för de gånger du redan från början vet att du missar pga ev resor el dyl.

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnad!

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan, Bangatan 6, LUND (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 18 augusti 2016
  • Dag och tid: Torsdag 17:30-19:00
  • Kurstimmar: 20
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 81453
  • Pris: 1250 kr

Fullsatt

Medborgarskolan LUND

Bangatan 6, 22221 LUND
Telefon: 075-241 68 50

Medborgarskolan Syd
Bangatan 6
22221 LUND

075-241 68 50
region.syd@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Lund

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.