Tillbaka till Friskvård

Mindfulness för företag och organisationer

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Mindfulness för företag och organisationer
Mindfulnessträning innebär att vi övar upp vår förmåga till medveten närvaro. Det leder till ökat lugn, ökad uppmärksamhet och större medvetenhet. Med mindfulnessträning ökar vår förmåga att känna igen och hantera känslor och tankar, vilket ger plats för mer harmoni och genuin glädje i livet och minskar kraften hos negativa mönster av till exempel stress och irritation. Hela kroppens system lugnas ner och sinnet stillas. Träning i att observera vad som sker här och nu utan att döma eller värdera gör oss mer lyhörda för både oss själva och andra.
Genom teori och praktik, arbetar vi med de 8 grundstenarna i mindfulness som är
· Icke-dömande
· Tålamod
· Nybörjarsinne
· Tillit
· Icke-strävan
· Acceptans
· Släppa taget
· Humor
När vi lär oss att använda dessa grundstenar betyder det att vi bland annat kan reagera och tolka olika situationer tydligare och med ett helhetsperspektiv. På så vis kan vi undvika onödig stress och uppnå en bättre balans.
Välj om ni vill ha en enstaka föreläsning eller en djupare genomgång. Vi skräddarsyr helt efter ditt företag och din verksamhets behov.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan