Tillbaka till Italienska

Italienska A2 senior/55+

 • Lär dig användbara fraser
 • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
 • Få inblick i den italienska kulturen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen ger dig bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i kursen.

UPPLÄGG
Är du senior eller 55+? Vill ta det i lite lugnare tempo? Då är detta kursen för dig!
Vi ses på tisdagar, under 10 veckor. Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon sammankomst, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Detta är en fortsättningskurs - ca 5 terminers förstudier eller om du tillägnat dig språket på annat sätt.
Tänk på att du kan ligga på olika nivåer i muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse. Är du osäker på din nivå? Läs mer om Europarådets nivåskala på www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/ där du också kan göra en språktest.

KURSMATERIAL
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. I denna kursen använder vi boken "Buon viaggio!" av Manuela Ruppel Olsson & Paola Eklund Braconi.
Rabatt hos Bokus. Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange koden som du får av din kursledare vid första tillfället i rutan för "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

KURSLEDARE
Cristina Boldrini Tisci kommer från Rom men bor sedan ett par år i Hässleholm. Hon har många kurser i italienska för Medborgarskolan runt om i Skåne och älskar att undervisa.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Du även hoppa in i denna kurs efter startdatum passerat och då betala för de gånger du går, förutsatt att du har rätt förkunskaper

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss! Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnader!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan, Hans Michelsensgatan 6 A, MALMÖ (Karta)
 • Ledare: Antonio Badessa
 • Start: den 13 september 2016
 • Dag och tid: Tisdag 13:30-15:00
 • Kurstimmar: 20
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 81546
 • Pris: 1150 kr

Fullsatt

Medborgarskolan MALMÖ

Hans Michelsensgatan 6 A, 21120 MALMÖ
Telefon: 075-241 68 50

Medborgarskolan Syd
Hans Michelsensgatan 6A
21120 MALMÖ

075-241 68 50
region.syd@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Malmö

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.