Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Kockutbildning - grund

Kockyrket är ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. En spännande, men ganska tuff miljö. Du behöver vara noggrann, samarbetsvillig och du älskar mat. Ett högt tempo förutsätter att du kan arbeta snabbt och effektivt under tidspress. Att du förstår instruktioner och gillar att jobba i grupp. Och gillar att laga mat förstås. Det finns idag goda möjligheter för jobb inom kök och restaurang.

Innehåll


I denna utbildning lagas det mat på riktig! Vi håller till i ett restaurangkök med god utrustning att koka/steka för många. Snabbt och effektivt. Denna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet i det varma köket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man jobbar på krogen. Du går härifrån med gedigen matlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatt arbete inom restaurang allt från den lilla kvarterskrogen till storkök eller till konferenshotell.

Säsongsmenyer och tillagningsmetoder, serveringstips. Livsmedelshygien, trender och influenser.
1 Introduktion, hacka, skära, blanchera etc, olika teknikmoment
2 Soppor, bröd med tillbehör
3 Äggrätter och crepes
4 Fisk och skaldjur
5 Klassiska färsrätter
6 Finare färsrätter
7 Mörkt - ljust kött (styckning, tillagning)
8 Grytor och långkok (husmanskost klassiskt - modernt)
9 Varma smårätter
10 Fågel, inkl styckning
11 Säsongsmenyer
12 Avslutning

Upplägg


Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat. De första tillfällena blir det framförallt mycket hantering och grundmatlagning. Du får mycket kunskap med dig hem och dessutom fyllda matlådor under främst senare delen av kursen.

Nytt startdatum och undervisningen startar 2017-02-15
Kurstid: 12 sammankomster. onsdagar kl 17:30 - 22:00 ca

Vår kockutbildning är förlagd till ett restaurangkök i Nacka. Restaurang Skafferiet i Finntorp. Här finns fri parkering utanför eller mkt goda förbindelser med buss från Slussen till G:a Värmdövägen. Resan tar ca 15 minuter. Mer info vid anmälan.

Pris 17 995 kr. Råvarukostnad 3 250:- tillkommer.
Du får ett förkläde (som du behåller) när du börjar, samt slängar (handdukar) för dig att använda under kursen.
Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Förkunskaper


Du bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande.
Språktest görs. Detta för undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

Kursledare


Vår kock Jonas Törnkvist har arbetat inom restaurangbranschen i 30 år varav 10 år i Europa. Jonas har bl.a utbildat elever vid olika restaurangskolor och har undervisat i vår kockutbildning de senaste 8 terminerna.

Kursmaterial


Du får en kurspärm fylld med recept samt råvaror som det faktureras för separat.

Diplom


Efter avslutad kurs, med minst 80% närvaro, i godkända moment, får du ett diplom.

Anmälan

  • Kurslokal: Skafferiet, Ryssviksvägen 2 Finntorp, Nacka (Karta)
  • Ledare: Jonas Törnkvist
  • Start: den 15 februari 2017
  • Dag och tid: Onsdag 17:30-22:00
  • Kurstimmar: 80
  • Tillfällen: 12
  • Kursnummer: 7006
  • Deltagaravgift: 17995 kr
  • Material: 3250 kr
  • Summa: 21245 kr

Köpvillkor

Skafferiet

Ryssviksvägen 2 Finntorp, Nacka,
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm