Tillbaka till Livsåskådning, filosofi, logik och etik

Grundkurs i kristen tro

Utifrån Bibeln och Psalmboken studerar vi den kristna trons grundsatser: Trosbekännelsen, dopet, bibeln, bönen, kyrkan m.m. Inga förkunskaper krävs. Studiecirkelns bygger på korta föredrag och efterföljande samtal i gruppen. Avslutas med ett studiebesök i en kyrka då vi undersöker symbolspråket i utsmyckningar och arkitektur. Cirkeln leds av Björn Helgesson som är präst i Svenska kyrkan.

Förkunskaper
Inga.

Kursledare
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling. Denna cirkel leds av Björn Helgesson, präst i Svenska kyrkan.

Kursmaterial
Bibel och psalmbok som man införskaffar själv om man inte redan har

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Örebro, Storgatan 18, ÖREBRO (Karta)
  • Ledare: Björn Helgesson
  • Start: den 12 oktober 2016
  • Dag och tid: Onsdag 14:00-16:15
  • Kurstimmar: 27
  • Tillfällen: 9
  • Kursnummer: 1921
  • Pris: Kostnadsfritt

Fullsatt

Medborgarskolan Örebro ÖREBRO

Storgatan 18, 70361 ÖREBRO
Telefon: 019-764 14 00

Medborgarskolan Örebro
Storgatan 18
70361 ÖREBRO

019-764 14 00
orebro@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Örebro

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan