Tillbaka till Konstvetenskap och konsthistoria

Konst & arkitektur i Dresden- föreläsning med Desirée Lennklo

Följ med på en 90 minuter lång resa till staden som med sitt vackra läge, sin barockarkitektur och sina storslagna museer och samlingar kallas för "Elbflorens" (Florens vid Elbe)!
Vi utforskar stadens hisnande historia och lär känna de viktigaste konstmuseerna och deras skatter. Genom en bildskön vandring genom staden stannar vi upp på betydelsefulla platser, platser som berättar om stadens mörka nutidshistoria men som även vittnar om hopp och om en enastående förmåga till återhämtning. Det här är en föreläsning för dig som kanske besökt staden och som vill återuppleva minnen, likväl som för dig som vill drömma dig bort för en kväll och planera inför en framtida Dresdenresa!


Föreläsaren har en master i konstvetenskap från Lunds universitet och har bl.a. Organiserat konstresor till Dresden.

Under sina kurser har hon som mål att skapa en nyfikenhet hos deltagaren att vilja sätta sig in konstens sammanhang och att lära sig att ställa intressanta frågor direkt till konstverken. Många förvånas över hur allmänbildande en kurs i konsthistoria kan vara, och att man faktiskt inte bara lär känna sin historia, utan även en del av sig själv.

Anmälan

Gå en kurs, vanlig eller på distans, för att hitta din släkt. En spännande resa kan vi lova!

Se hur en kurs är uppbyggd

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan