Tillbaka till Tyska

Tyska termin 6, nivå A2+

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein – överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska både privat och i arbete.

Förkunskaper
Du har studerat några terminer (ca 100 studietimmar) i studiecirkel eller har motsvarande kunskaper.

Innehåll
Vi fortsätter att arbeta med boken ”Einverstanden 1” och ”Libers övningar i tyska: Grammatik 3-5”. Einverstanden 1 innehåller texter, språkarbete (övningar med glosor, uttryck etc.) till texterna och grammatiska övningar såväl som sånger, dikter, utdrag ur böcker etc.
Parallellt fortsätter vi att arbeta med grundläggande grammatik i ”Libers övningar i tyska”, delvis repetition från redan behandlade grammatikmoment, delvis nya grammatiska kapitel.

Kurslitteratur
Einverstanden 1 och Libers övningar i tyska: Grammatik 3-5.

Kursledare
Marita Andersson kommer ursprungligen från Tyskland och hon har lång erfarenhet av arbete som kursledare i tyska.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Rådgivning inför kursval
Om du är osäker på vilken nivå du ska välja kom och träffa vår kursledare för rådgivning: måndag 5/9 eller tisdag 6/9 kl. 15.00-19.30. Ring och anmäl dig på tel 010-157 63 61.

Bra att veta
Ev lov bestäms tillsammans i gruppen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

En kväll med författaren Sofi Oksanen, med tankar, tips och reflektioner kring skrivande.

Tisdag 18 oktober