Tillbaka till Tyska

Tyska, Aktiv tyska - nivå C1 i liten grupp

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein – överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska.

Håll dina kunskaper i tyska aktuella och levande!

Kursinnehåll
På Aktiv tyska ligger fokus på att diskutera på tyska på en hög nivå. Vi läser texter i "Deutsch Perfekt", en tidskrift för alla som vill förbättra sitt ordförråd och samtidigt lära sig mycket om dagens Tyskland. Tidskriften innehåller både lätta, medelsvåra och svåra texter. Texterna handlar om aktuella och historiska händelser, information om kultur och resor, glosor och grammatiska övningar.
Dessutom läser vi andra texter, t ex litteratur, tidningsartiklar med aktuella teman, tittar på filmklipp och tränar hörförståelse.
Vi repeterar också grammatik efter behov och önskemål från deltagarna.

Förkunskaper
Du kan tyska väldigt bra.

Kursmaterial
Som kursmaterial använder vi den tyska språktidningen "Deutsch Perfekt". Tidningen ingår i kursavgiften.
Du får ditt exemplar vid kursstart av kursledaren.

Kursledare
Marita Andersson kommer ursprungligen från Tyskland och har lång erfarenhet av undervisning i tyska i Sverige på olika nivåer. Hon har flerårig universitetsutbildning i både personalarbete, språk och pedagogik.
Marita har undervisat både på studieförbund och på olika företag och har ofta även enskild undervisning.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Rådgivning inför kursval
Om du är osäker på vilken nivå du ska välja kom och träffa vår kursledare för rådgivning: måndag 5/9 eller tisdag 6/9 kl 15.00-19.30. Ring 010-157 63 61 och boka en tid.

Bra att veta
Gruppstorlek 4-8 deltagare.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat spanska, italienska och japanska.

Läs mer om våra online-kurser!

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Ditt kroppsspråk signalerar ofta mer än orden du säger. I denna intensiva workshop jobbar du praktiskt med ditt eget kroppsspråk och utvecklar din förmåga att kommunicera.

Anmäl dig här

Doften av bröd från bageriet i Paris, smattret av duvor som lyfter från Sankt Marcusplatsen i Venedig eller känslan i fötterna efter en lång promenad i sanden på den spanska solkusten. Det ska vara lustfyllt att lära sig språk!

Här hittar du alla våra språkkurser!