Tillbaka till Övrig textilslöjd

Textil - Hattkurs - tillverka din drömhatt tillsammans med modist Ruth-Hannah!På hattkursen får du lära dig grunderna i modistyrket och designa och tillverka din hatt. Du får även tips på hur och när du ska bära hatt och en genomgång av hattens historia.

Innehåll och mål
Efter traditionella och klassiska riktlinjer eller egen design får du tillverka din hatt och dess dekorationer. Du får en introduktion i blomtillverkning, lära dig forma kulle och brätte, handsy in band och dekorera din hatt.
Efter hand då du lärt dig de olika momenten kan du arbeta mer självständigt och kanske hinner du tillverka fler huvudbonader.
Kursen hålls i en delad ateljé där modisten är verksam.

Upplägg
Till dig som nybörjare lär du dig rutinerna i ateljén, nödvändiga säkerhetsföreskrifter, hantering av material osv. Vi går igenom en del teori och historia och modisten ger dig individuell vägledning längs kursens gång.

Förkunskaper
Hattkursen passar såväl dig som nybörjare och sig som är erfaren inom sömnad. En fördel är att ha erfarenhet av handsömnad.

Kursledare
Modisten Hanna Hernegran har en sömnadsutbildning i grunden och har utbildat sig till modist på Dramaten i Stockholm där hon gick som lärling i två år.

Kursmaterial
Materialkostnad för kaplin, karkas och dekorationer tillkommer. Startkit med sax, måttband, fingerborg, nålar och kompendium ingår i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå den här kursen under flera terminer och fördjupa dina kunskaper i ämnet.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: STUDIO 107, Folkungagatan 107, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 5 oktober 2016
  • Dag och tid: Onsdag 17:45-21:00
  • Kurstimmar: 32
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 7243
  • Deltagaravgift: 3275 kr
  • Material: 400 kr
  • Summa: 3675 kr

Fullsatt

STUDIO 107 STOCKHOLM

Folkungagatan 107, 11630 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Denna kurs handlar inte om det perfekta trycket utan om att skapa nya bilder med enkla metoder. Metoden tillåter dig att arbeta med flera lager och färger.

Se kommande kursstarer

Formge och tillverka dina egna smycken! Kursen är öppen för nybörjare och de som har tidigare kunskaper.

Se kommande kursstarer

Traditionell och klassisk eller i egendesign. Du får en introduktion i blomtillverkning, lär dig forma kulle och brätte, handsy i band och dekorera din hatt. Inspireras av vår kursledare Ruth-Hanna i ett klipp från TV4 Nyhetsmorgon här.

Se kommande kursstarer

Hanna är en av Sveriges mest uppskattade mönsterformgivare. Under denna workshop får du tekniker och tips bakom bra mönsterdesign.

Anmäl dig här!