Tillbaka till Matlagningskurser

Brasilianska traditionella rätter - Nyhet!

Brasilien, som är det femte största landet i världen, har ett otroligt varierande landskap. Dessa mångsidigheter reflekteras i det brasilianska köket som har influenser från bland annat Italien, Portugal, Libanon och flera afrikanska länder.
Under en kväll lagar vi olika rätter till en smakrik, färgglad och underhållande måltid med utvalda traditionella rätter.

Innehåll
Ikväll fokuserar vi på det som är typiskt för Brasilien. Vi använder råvaror som bönor, ris, kokos, ananas och lime. I de utvalda rätterna används endast ingredienser som lätt kan hittas i vanliga mataffärer.

Upplägg
Kursdeltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter utifrån recepten. Kvällen avslutas med en gemensam måltid och därefter hjälper alla till att duka av och diska. Under måltiden presenteras olika kulturella fakta om Brasilien och dess matkultur.

Förkunskaper
Alla är välkomna

Kursledare
Leticia de Macedo Pontes är född i São Paulo, Brasilien och har bott i Stockholm sedan 2004. Mötet med människor från olika bakgrunder har alltid varit ett stort intresse och detta ledde henne till att jobba som konsult inom interkulturell kommunikation.

Kursmaterial
Du får ett illustrerat kompendium som innehåller recept till rätterna vi kommer att laga samt information om Brasilien och dess kultur. Kostnaden för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på Medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser