Tillbaka till Fotografi och film

Fotografera med systemkamera - fortsättningskurs Höst 2016

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

En kurs för dig som vill utvecklas mer inom fotograferingen och lära dig använda kameran helt manuellt.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi repeterar slutartid, bländare och andra tekniska begrepp. Du får lära dig mer om komposition, ljus och hur du skapar en berättelse med hjälp av kameran. Målet är att du ska kunna fotografera på helmanuellt läge i slutet av kursen.

UPPLÄGG
Teori blandat med praktiska fotoövningar, du får hemuppgifter att göra mellan kurstillfällena och vi utvärderar tillsammans.

FÖRKUNSKAPER
Du har gått grundkursen eller har grundkunskaper i hur slutartid, bländare och ISO samverkar samt vet hur du ställer in detta på din systemkamera. Du kan använda din kamera på andra lägen än Auto (till exempel på läge P, A/Av eller S/Tv) men vill lära dig mer om bildkomposition, ljus och att använda kameran helt manuellt..

KURSLEDARE
Ellen har hållt många kurser inom fotografering och digital bildbehandling de senaste åren. Hon har gått en gymnasieutbildning inriktad på fotografering och arbetat som bröllopsfotograf.

KURSMATERIAL
Din egen systemkamera samt tillhörande instruktionsbok.

BRA ATT VETA
Kaffe ingår!
Medborgarskolan har inga förhyrda p-platser vid lokalen, parkerar man på de som finns riskerar man böter, även kvällstid.

Anmälan

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare