Tillbaka till Företagsekonomi

Ekonomi för icke ekonomer

Det är en styrka att förstå ekonomi även om det inte är din huvudsakliga sysselsättning. Du kanske är ledare i företag, förening eller i en idrottsorganisation, ordförande i din bostadsrättsförening eller medarbetare i ett företag och bara känner att du har behov av ökad förståelse för ekonomi? Du lär dig tolka och analysera ekonomisk information och får en förståelse för de ekonomiska sambanden.

Innehåll
Att få kunskap och förstå
- resultaträkning
- balansräkning
- affärsplaner
- bankåtaganden
- juridiska åtaganden
m. m.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Företagsekonomi - från begrepp till beslut Faktabok- författare Nancy Holmström & Gunnar Lindholm
ISBN: 52305942 Pris: 387:-
Boken beställs du själv på: www.sanomautbildning.se


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare