Tillbaka till Fotografi och film

Adobe lightroom

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Att fotografera är populärare än någonsin! Konsten att bevara ögonblick har fått ett uppsving tack vare de nya digitala systemkamerorna som förenar teknisk kvalitet med överkomliga priser. I var och vartannat hem finns en systemkamera som längtar efter att bli använd och utmanad. Bli vän med din systemkamera!

Innehåll
Under 4 tillfällen ses vi och går igenom olika funktioner i Lightroom för hanteringen av bilderna efter att de är fotograferade. Från överföring av bilderna till dator, olika reglagens funktioner i programmet och hur man kan ta fram det bästa i sina bilder med hjälp av dessa verktyg. Under kurstillfällena kommer vi ha genomgångar i programmet på projektor och bra utrymme för anteckningar och frågor, för att deltagarna ska kunna genomföra uppgifter hemma mellan tillfällena. Vi kommer förutom den tekniska biten även prata om bildernas innehåll och komposition och viss fotografering kan ske i övningar under kurstillfällena varför det är bra att ta med sin kamera till träffarna.
Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fyra veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som har gått en grundkurs i foto eller har lite erfarenhet av att använda din systemkamera och vet hur den fungerar.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
En testversion av Adobe Lightroom finns att prova på under en månads tid för de som är intresserade av kursen men ännu inte skaffat det. Då kursen sträcker sig över 4 veckor räcker denna testversion under kurstillfället. Mer information om Adobe Lightroom finns på Adobes hemsida. Ta med din kamera och en egen dator.


Bra att veta
· Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.
· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Utvecklas som människa och gör en värdefull insats!

Bli medspråkare!

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare