Tillbaka till Franska

Franska fortsättning A2++

 • Lär dig användbara fraser på franska
 • Få inblick i den franska kulturen
 • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

Säger man Frankrike tänker många på kärlek, Café au lait, Champs Elysée, goda viner, underbar mat, romantik och gatukonst. Listan kan göras lång.
Det här är ett tillfälle för dig som vill resa till Frankrike och kunna förstå franska på vardagsnivå.
Bienvenue!


Innehåll
Den här terminen ska vi kunna grunden i franska. Vi ska kunna förstå de enklaste texterna och vi ska kunna sätta samman kortare meningar. Fokus ligger på ordförråd och på att tala och använda franska otvunget och varierat i olika situationer. Vi lär oss den grammatik som tillhör den text vi läser.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor.

Förkunskaper
För att gå denna kurs bör du ha kunskaper motsvarande Europarådets nivåskala A2 nivå men kunna förstå enkla meningar, kunna beskriva var du bor och människor du känner. Om du är osäker på vilken nivå du bör gå kan du höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Kursledare
Johanna Carlsson-Mård har varit kursledare hos Medborgarskolan flera år. Hon har bott och arbetat i Frankrike under ett flertal år, då i Paris samt Saint-Malo. Har även studerat ett år vid universitetet i Poitiers. Frankrike är ett land som alltid intresserat henne, både när det gäller språket och kulturen. Då hon har bott på ett flertal platser i landet, och även rest runt där en hel del, så är hon väl förtrogen med språket, kulturen och traditioner.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Vi använder oss av Com Franska inkl CD, Meddela vid anmälningstillfället om du inte har boken. Kostnaden för boken är 410 kronor.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har fler kurser i franska, på olika nivåer. Kontakta oss för att se vilken nivå som passar just dig eller gör ett enkelt språknivåtest på vår hemsida.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Gästrikland våning 2, Drottninggatan 23, Gävle (Karta)
 • Ledare: Johanna Carlsson-Mård
 • Start: den 13 september 2016
 • Dag och tid: Tisdag 18:00-19:30
 • Kurstimmar: 16
 • Tillfällen: 8
 • Kursnummer: 53549
 • Pris: 990 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Gästrikland våning 2 Gävle

Drottninggatan 23, Gävle
Telefon: 026-60 50 80

Gästrikland
Drottninggatan 23
80311 GÄVLE

026-60 50 80
gastrikland@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Gävle

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare