Tillbaka till Musikteori

Salong Opera - musiklyssning

Är du nyfiken på opera? På alla stora känslor, passioner, all kvalfylld död och dårskap? Välkommen att lära känna operans värld!
Vi lyssnar och ser på opera och även musikal. Vi intresserar oss särskilt för aktuell repertoar på Öresundsregionens scener.

KURSINNEHÅLL
Tillsammans bestämmer vi vad kursen ska innehålla. Om det finns en aktuell föreställning i Malmö eller Köpenhamn som lockar särskilt, finns det möjlighet att fördjupa sin kunskap om just den, dess kompositör eller musikhistoriska epok. Anna Spielman, själv operasångerska, lotsar dig genom operaverk av exempelvis Gaetano Donizetti, W.A. Mozart eller Giuseppe Verdi.
Kursen ger kunskap och underhållning samt öppnar vägen till en större förståelse och intresse för musik.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs.

KURSLEDARE
Anna Spielman, operasångerska och sångpedagog.

BRA ATT VETA
Definitivt startdatum kommer tillsammans med kallelse och faktura - invänta alltid kallelse!
Informationen om startdatum på hemsidan uppdateras regelbundet.

Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Kurslokalen finns på Hans Michelsensgatan 6 A i Malmö, i Nyhamnen. Den ligger i den tidigare färjeterminalen för Tysklandsbåtarna, snett över vägkorsningen från Öresundshuset

STUDIECIRKELN
Folkbildning skapar studiecirkelns deltagare tillsammans och den drivs gemensamt framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan