Tillbaka till Företagsekonomi

Utbildning i Ekonomi- och Personaladministration

Här tar vi ett helhetsgrepp på vad du bör känna till som egen företagare eller anställd. Kursen inriktar sig på tre ämnen och anpassas efter deltagarnas förutsättningar. Den som deltar i hela kursen kommer att få en mycket bra grund för att sköta redovisning och löner. Efter avslutad kurs kommer diplom att delas ut till deltagare med minst 90% närvarograd. Alla, som genomgått hela kursen, erbjuds en timmes gratis besök av kursledaren för att komma i gång på rätt sätt med den egna administrationen. Är du anställd kan ett liknande avtal träffas med din arbetsgivare.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga speciella förkunskaper inom bokföring eller personal; däremot är det nödvändigt att du allmänt har bra datorvana och är van att använda olika typer av dataprogram.

INNEHÅLL
Manuell & datoriserad bokföring.
Vi börjar med en grundkurs i manuell bokföring. Se kursbeskrivning under kursen: Bokföring från början.
Därefter fortsätter vi i bokföringsprogrammet Visma 500 och ser att bokföringen nu övergår till att bli redovisning. Se kursbeskrivning under kursen: Bokföring - Visma SPCS 500, grundkurs.
Personaladministration & -ledning.
Vi går igenom allt från behov av personal till anställning och ser på olika rekryteringsvägar, utvärdering av ansökningar, anställningsintervju och -avtal. Vi pratar om olika juridiska aspekter inom personaladministration; anställningsform, lönesättning, uppsägning, avsked, tjänste- och föräldraledighet, semester, konflikthantering, utvecklingssamtal osv. Vidare tittar vi på hur arbetsmarknaden är organiserad.
Lönehantering.
Vi jobbar i Visma Lön 300/600 och går igenom hur ett datoriserat löneprogram är uppbyggt med personalregister, lönekoder, arbetsschema, tidsredovisning, koppling till bokföring samt semester och olika ledigheter. Speciella begrepp och hur de redovisas, t ex bilersättning, traktamente och förmåner kommer att gås igenom, samt exempel på hur tidsredovisningen kan underlätta i faktureringsrutinen.

UPPLÄGG
24 ggr, totalt 72 lektionstimmar, kursen är på torsdagar.

KURSLEDARE
Mogens Kehler - egen företagare / redovisningskonsult / företagsutvecklare. Har jobbat många år med ekonomiska rutiner hos många olika företag; stora som små. Har även varit lärare (med inriktning på ett företags alla administrativa uppgifter) i samband med ett mycket stort antal utbildningar och projekt. Från små enkla grundutbildningar till arbetsmarknadsprojekt samt KY.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial och kostnad för detta tillkommer.

BRA ATT VETA
Kursen hålls i Medborgarskolans lokaler Söndrumsvägen 35.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Halmstad, Söndrumsvägen 35, HALMSTAD (Karta)
  • Ledare: Mogens Kehler
  • Start: den 22 november 2016
  • Dag och tid: Tisdag 18:00-20:30
  • Kurstimmar: 72
  • Tillfällen: 24
  • Kursnummer: 73279
  • Pris: 7995 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Halmstad HALMSTAD

Söndrumsvägen 35, 30237 HALMSTAD
Telefon: 035-10 02 20

Medborgarskolan Halmstad/Hylte
Söndrumsvägen 35
30237 HALMSTAD

035-10 02 20
halmstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Halmstad

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett