Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen fördjupning dec 16- jan 17.

Trädgårdsutbildning
Att sköta en trädgård är otroligt kul och givande - man får mångfalt mer tillbaka än vad man ger. Tänk då om du hade ännu mer kunskap, och kunde fördjupa dig i just de delar som ger allra mest! I denna utbildning har du möjlighet att få mer avancerad kunskap inom växtkunskap, beskärning och näringskunskap.

Innehåll


Denna fördjupning är en utbildning på grundnivå inriktad på trädgårdskunskap och formgivning. Den ska ge en kompletterande genomgång och fördjupad inlärning av några av trädgårdens många beståndsdelar. Om trädgårdens blommande och gröna växter, med inriktning mot växtkunskap och skötsel av; perenner, rosor, klätterväxter, och Medelhavsväxter. Vi går även in närmare på trädgårdsdesign, komposten, vanliga skadedjur och sjukdomar, förökning samt gör ett studiebesök.

Upplägg


Huvudsakligen teoretiska moment med vissa praktiska övningar och studiebesök. De teoretiska delarna (huvuddelen) består av genomgångar, gruppövningar, individuella uppgifter och studiebesök. En större enskild uppgift leder genom hela kursen i syfte att fördjupa inlärningen. Det är bra om du hinner arbeta med uppgiften mellan tillfällena. Tanken är att du inför säsongen, 2016 ska vara uppfylld av trädgårdslusta och förberedd för jobbet.

5 tillfällen under helger med start lö -sön 3-4/12 därefter fortsätter vi i januari 14-15/1 2017och avslutar lör 21/1 2017. Studiebesök ingår.

Förkunskaper


Det är bra om du har gått Stora trädgårds utbildningen grund eller någon annan trädgårdskurs tidigare eller har motsvarande kunskaper i trädgårdsbruk.

Kursledare


Lena Bergene har en grundläggande utbildning inom trädgård och är utbildad landskapsarkitekt från Alnarp, SLU. Hon arbetar idag bl a med att rita trädgårdar i sin egen firma. Hon har flera års erfarenhet av undervisning. Lena fick en silvermedalj för sin balkong "Fjärilsvärmeri" på Nordiska trädgårdar i slutet av mars 2015.

Kursmaterial och diplom


Kursmaterial och studiebesök ingår.

Diplom


Efter avslutad kurs, med minst 80% närvaro samt godkända kursmoment, får du ett Diplom.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Lena Bergene
  • Start: den 3 december 2016
  • Dag och tid: Onsdag, lördag, söndag 09:00-16:30
  • Kurstimmar: 35
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 7298
  • Pris: 5995 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm