Tillbaka till Förarintyg

Båt, Vattenskoter - Förarintyg Intensiv

  • Grunderna i navigation
  • De vanligaste sjövägsreglerna
  • Tips om lämplig utrustning ombord

Med mera...

Förarintyget/båtkörkortet är den båtutbildningen och det första förarbeviset som du bör ta om du har en fritidsbåt eller kör vattenskoter för privat bruk


Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön samt hur man uppträder på sjön. Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands.

Mål
Kursen leder fram till förarintyg.Kostnad för examinationen tillkommer med 450:- betalas till examinatorn på plats. Kursen avslutas med en uppskrivning inför NFB ( nämnden för båtlivsutbildning) godkänd examninator.

Förkunskaper
Inga alls. Krav för examination för förarintyg båt är fyllda 12 år. För vattenskoter är det fyllda 16 år. Ny lag på gång för att få köra vattenskoter. Krav är Förarintyg.

Kursledare -G Wiklund har varit kursledare på Medborgarskolan i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivs utbildning. PG är själv flitig på sjön och är både på svenska som utländska vatten.

Kursmaterial
Kostnad för material  tillkommer ca 1100:- . Kan köpas via Medborgarskolan och delas då ut vid första kurstillfället. Vi använder Navigering & sjömanskap av Ekblad/Wallin. Grundbok och Övningsbok. Ta med block och penna. Vi reserverar oss för prisändringar.

Bra att veta
En intensivkurs på två helger, 16 -18 sept + 7 - 9 okt Fr 18.00 - 20.15 Lö/sö 10.00 - 16.00. Praktiska övningar till sjöss sker separat.Se kursen Praktik för förarintyg, Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 20% rabatt på förarintyget. Gäller endast om du uppger ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö när du anmäler dig hos oss. Ett samarbete mellan Medborgarskolan och Svenska Sjö.

Utvecklingsmöjligheter
Nästa steg i din sjölivsutbildning är kustskeppar intyget.Se vårt kursprogram på webben för fler kurser inom sjöliv.

Bra att veta
Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare