Tillbaka till Utsjöskepparen

Båt, Utsjöskeppare Intensiv inkl kanalintyget

  • Ska du segla över de sju haven är detta kursen för dig
  • Lär dig hantera alla farvatten inklusive tidvatten och strömmar.

Planerar du en långsegling till varmare länder med navigering i tid-och strömvatten eller ta kanalvägen till Medelhavet är detta rätt kurs för dig.

Innehåll
Kursen omfattar allt du behöver för en säker färd utmed kontinenterna. Du får lära dig krav på båthantering, besättning och utrustning vid segling i flerdygnsetapper. Vi går igenom tidvattenlära, meteorologi, utländska sjökort, tullbestämmelser och klarering m m.

Mål
Kursen leder fram till utsjöskepparintyg, kostnad för examinationen tillkommer med 450:- som betalas till examinatorn. Uppskrivning sker i samband med kursen inför godkänd examinator från NFB.

Förkunskaper
Genomgått Förarintyg, Kustskepparintyg samt båtpraktik.

Kursledare
Johan Bergsten är skeppare på M/S Wettervik som trafikerar Askersunds skärgård, har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning.

Kursmaterial
Kostnad för material  tillkommer. ca 400:-. Köps via medborgarskolan. Delas ut vid första kurstillfället.Ta med block och penna.Vi reserverar oss för prisändringar.

Bra att veta
Helg kurs 21 -23 okt samt 11 - 13 nov. Fr 18.00 - 21.00 samt , Lö/sö 09.00 - 16.00. Kaffe/te finns att köpa för 5:-. vån 1 och vån 2.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare