Tillbaka till Övrig Musik

Gitarr, ungdom 10-15 år, termin 1, Intresseanmälan

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger. Lär dig grunderna och njut av glädjen av att spela med andra.

Innehåll
För ungdomar mellan 10-15 år. Du får lära dig allt du behöver för att komma igång, grunderna i gitarrspel, de vanligaste ackorden och olika kompstilar. Vi går igenom gitarrens konstruktion, hur man stämmer en gitarr samt grundackord. Du lär dig kompa visor och låtar efter ackord och gehör samt får en inblick i att spela efter noter. Vi börjar med små steg och arbetar oss sakta men säkert fram tills du bemästrar gitarren.

Upplägg
Gruppundervisning
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper i gitarrspelande krävs.

Kursledare
Benny Öberg har spelat gitarr i över 30 år och spelar med fördel publikt både country, rock och soul. Han är en omtyckt kursledare hos Medborgarskolan.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken Gitarristen 1 hittar du hos www.bokus.com

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Tips på vidareutveckling
Efter den här nybörjarkursen kan du fortsätta utvecklas som gitarrist genom att delta i Medborgarskolans kurs Gitarr termin 2.

Bra att veta
Ta med din egen gitarr.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Du har väl inte missat Medborgarskolans galleri?
Galleri Granen är en mötesplats för samtidskonsten i Sundsvall och drivs sedan starten 2009 av Medborgarskolan.

Följ Granen

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer