Tillbaka till Matlagningskurser

Afternoon Tea

Förgyll höstmörkret med ett klassiskt Afternoon Tea. En söndageftermiddag ägnar vi oss åt att göra allt som hör till Afternoon Tea enligt britterna.

Innehåll
Shan går igenom alla delar för att göra och servera ett klassiskt Afternoon Tea. Vi avslutar med att tillsammans dricka Afternoon Tea. Vi bakar scones, gör clotted cream och tre olika klassiska snittar men olika pålägg som serveras med klassiskt engelskt te. Som avslutning bakar vi en Victorian Sponge cake. Kursen är inte laktos och glutenfri.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till att duka av och diska

Kursledare
Shân James Lindström är uppvuxen i England och i Wales och har engelska som modersmål. Hon har studerat vid Exeter College, Oxford, England och vid The University of Edinburgh, Scotland. Hon har en magisterexamen i engelska med inriktning engelsk litteratur. Som vuxen har hon arbetat som professionell språkkonsult i både Storbritannien och i Sverige. Shân har en gymnasielärarexamen från Örebro universitet. Hon har haft kurser i engelska hos Medborgarskolan i Örebro sedan 2009.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Kursmaterial och recept ingår i kurspriset till ett värde av 70:-

Utvecklingsmöjligheter
Vi har många andra kurser hos oss inom matlagning. Se vårt kursprogram på webben och hitta något som passar just dig.

Bra att veta
Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan