Tillbaka till Måleri

Måla i olja

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Upplev glädjen av att skapa en egen tavla och lär dig de grundläggande kunskaperna om oljemåleriet. Kursen vänder sig till både nybörjare och fortsättare och alla handleds individuellt. Kom med och upptäck konstnären inom dig!

Innehåll
Du får lära dig enkla sätt att måla med oljefärg. Vi går igenom grundläggande tekniker och materiallära samt bildkomposition. Du målar efter dina egna idéer, en favoritbild, stilleben, porträtt eller liknande. Du kommer att få individuell handledning i ditt målande. Kursledaren är där för att hjälpa och inspirera!

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 9 veckor.
Vid första kurstillfället får du information om kursens upplägg och det material som du behöver för att komma igång att måla med olja. Vi går också igenom lite grundläggande teori.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Har du erfarenhet av måleri eller teckning bygger vi vidare på det. Har du aldrig tecknat eller målat förut kan du definitivt experimentera med abstrakta former eller färgkompositioner vilket i sin tur leder till figurativt måleri, om det är vad du önskar!

Kursledare
Saad Hilow, konstnär. Född och uppvuxen i Bagdad, Irak. Har, förutom en grundlig och gedigen konstutbildning i sitt hemland, gått tre år på Konstskolan i Gävle och blev år 2014 vald till Årets Tallbostipendiat. Du kan se några av Saads verk på https://www.facebook.com/Saad-Hilows-Art-146548982209780/

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Ta med oljefärger (du kan med fördel använda vattenbaserad oljefärg), penslar i olika storlekar och duk i valfritt format. Stafflier finns att låna på plats liksom material för rengöring av penslar. Materialet köper du hem när du fått meddelande från oss att din kurs är startklar. Tänk på att använda oömma kläder eller ta med ett förkläde.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Tips på vidareutveckling
Om du vill testa något utöver oljemålning så har Medborgarskolan också kurser i Akrylmålning, Akvarellmålning och Teckning.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare