Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness - Att vara närvarande i livet, Här & Nu

OBS: Denna kurs är inställd - välj 85145 istället.

MINDFULNESS - ATT VARA NÄRVARANDE I LIVET - Genom minskad stress & oro med Här & Nu programmet.

Mindfulness är träning i att vara närvarande i nuet. Ett sätt att förhålla sig till livet som motverkar oro och stress. I mindfulness - träningen lär du dig att stilla sinnet och tysta tankarnas ständiga brus. Effekten blir att du slappnar av, blir klarare i tanken och din sömn förbättras.
Mindfulnessträning är ett sätt att ta hand om sig och sin hälsa i ett samhälle präglat av höga stressnivåer, en splittrad vardag och oro för framtiden.

UPPLÄGG
Här & Nu programmet tränar du i åtta veckor. Under den perioden träffas vi sex torsdagar om vardera två timmar. Praktiska övningar varvas med teori. I gruppen kan du få stöttning med motivation till den dagliga träningen och ett värdefullt erfarenhetsutbyte.
Datum: 6/10, 13/10, 20/10, 27/10, 10/11 och 17/11.

INNEHÅLL
För att förstå vad som händer med oss när vi tränar närvaro i stunden, så varvas praktiska övningar med teori.
Syftet är att ge redskap och förhållningssätt att kunna återvinna den rikedom som finns i det närvarande ögonblicket och bättre kunna hantera stress, press och oro som finns i våra liv.

FÖRKUNSKAPER
Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Ann Halén är utbildad mindfulnessinstruktör med Ola Schenström som handledare i Mindfulnesscenter AB:s regi.
Ann har över 20 års erfarenhet som chef och ledare, van att leda både grupper och individer samt en gedigen egen erfarenhet av meditation.

KURSMATERIAL
Du behöver ”Här & Nu programmet”. Det finns både som ett internetbaserat träningsprogram samt på CD-skiva. Båda finns att beställa på www.mindfulnesscenter.se <http://www.mindfulnesscenter.se/> Pris för CD-skivan är 395 kr och internetprogrammet kostar 595 kr.
Om du har problem med din beställning så kan du vända dig till kursledaren Ann.
E-post: ann.k.halen@gmail.com

”Här & Nu” är ett forskningsbaserat träningsprogram som läkare Ola Schenström har utvecklat. Ola driver Mindfulnesscenter AB och ägnar sitt liv åt att sprida utbildning/upplysning om vilka effekter och hur stort användningsområde träning i mindfulness har.


BRA ATT VETA
Ha gärna mjuka kläder med tanke på övningarna. Ta gärna med yogamatta om du har och en filt om du är frusen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får från sin arbetsgivare) till denna kurs. Betala kursavgiften och kontakta oss på tel. 075-241 68 50 eller mail region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare