Tillbaka till Bild- och formkonst

Akvarellmålning fortsättning för daglediga

Fortsättningskurs i måleri för daglediga
Kursen är för dig som oavsett kunskapsnivå, ska få ut så mycket lärdom som möjligt. Du ska känna dig inspirerad och motiverad att gå vidare i ditt måleri. Du målar egna motiv och kan få individuell handledning om du "fastnar". Vi skapar vår kurs enligt era önskemål. Att måla tillsammans ger både glädje och inspiration.

INNEHÅLL
Under kursens gång kommer du att prova på olika tekniker som t.ex. måla vått i vått och lavering. Vi lär oss om komposition och perspektiv. Du tränar på att skapa ljus, skugga och struktur. I studieplanen ingår även materiallära.

UPPLÄGG
Jag lägger stor vikt på individuell handledning. Vi varvar tekniska övningar med kreativa och fria övningar. Du lär dig grunden för akvarellmåleri och får inspiration till att utforska olika uttryckssätt.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar för dig som vill lära dig fortsättningsgrunderna eller vill vidareutveckla ditt skapande med hjälp av akvarell. Antingen du gått grundkursen för Marta tidigare eller har du målat lite i andra sammanhang tidigare

KURSMATERIAL
Jag rekommenderar Cotman eller White Nights akvarellfärg i studiekvalité (billigare) och Schmincke eller Winsor & Newton för artistkvalité. Prisvärt block är Dekorimas "Aquarelle" och finare block är Langton coldpressed. Penslar finns i mård- eller ekorrhår i fin kvalité, med det går bra med syntet. Bra syntetpenslar är t.ex Da Vinci eller KreatorStudio. Köp endast material avsett för akvarellmåleri i konstbutiker. Ta alltid med skissblock och blyertspennor.
Jag rekommenderar Drewex för materialinköp.
Tag gärna med det material som ni har hemma innan ni köper nytt - hör med ledaren vad som behövs införskaffas första gången.

KURSLEDARE
Beatrice Giordano, har studerat vid Konsthögskolan i Cagliari, Italien samt vid Konstuniversitetet i Sassari, Italien. Beatrice har bred erfarenhet av arbete med kost i såväl professionell som pedagogisk form.

BRA ATT VETA
Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andar typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen.
Invänta alltid din kallelse till kursen! Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan