Tillbaka till Ryska

Ryska nybörjare/fortsättning

  • Den ryska ekonomin är högintressant för svenska företag
  • Lär dig tyda det kyrilliska alfabetet
  • Kommunicera med cirka 285 miljoner ryskspråkiga i hela världen

OBS Denna kurs startar så fort vi har tillräckligt många deltagare ( På denna kurs gäller inte avanmälning avgiften då inget datum är bestämt, så du tar ingen risk att anmäla dig idag och det visar sig att du inte kan när det väl bli dags)

Ryska nybörjare. Du lär känna grunderna det ryska språket med fokus på att lära dig kommunicera med enkla fraser. Ryska talas av 140 miljoner människor i Ryssland och är dessutom andraspråk för invånare i östra Europa.

INNEHÅLL
Ryska för nybörjare är första steget mot målet att kunna göra dig förstådd och förstå vad andra säger på ryska. Grundkursen innehåller alfabetet, grunderna i uttal, grammatik samt kommunikationsövningar för olika vardagliga situationer.

UPPLÄGG
Gruppundervisning 1 gång per vecka under 10 veckor. Möjlighet till förlängning med 5 tillfällen. Redan från början tränar vi på att använda vardagsspråk så mycket som möjligt.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Kursen följer deltagarnas önskemål och behov.

BRA ATT VETA:
Europarådets nivåskala för språkkunskper hittar du på vår hemsida!

KURSMATERIAL
Med kursmaterialet som stöd arbetar du med övningar av olika slag och tränar på att använda vardagsspråket. Kostnaden för materialet tillkommer och kan beställas på Internet t ex Bokus www.bokus.com/bok/9789147078967/mozjno-textbok-ryska-steg-1-2/ (textbok) "MOZHNO steg 1-2", och www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9147078979 (övningsbok) "Raz, dva, tri 1". Viss material får du från din kursledare.

LEDARE
Olga Gustafson. Olga är ryska, har i grunden en kandidatexamen i ekonomi åtföljd av fördjupning inom företagsekonomi, och administration samt utbildning till rysk språklärare. Hon har bott många år i Sverige och är van att leda och lära ut.

Olga håller också privatundervisning och det kostar då 395 kr per hel timme. Är ni intresserad av detta så kontakta oss på jonkoping@medborgarskolan.se eller ring 075-241 68 30.


Våra kursledare skall har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, som är anpassad för vuxenutbildning. Vårt ledarutvecklingsprogram är en del av vårt kvalitetssystem. Här erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker

Rabatt på sjölivskurs och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor