Tillbaka till Keramik

Keramik (helgkurs)

INNEHÅLL
Lera är ett fantastiskt material som är lätt att forma, och keramik är mycket mer än att dreja. Under den här kursen får du möjlighet att även prova på andra tekniker, såsom att t.ex. tumma, ringla och kavla. Med råd och tips från vår ledare, får du lära känna materialet, och utrymme att finna just det som känns mest givande för dig. I lokalen finns 4 stationer för drejning, en elektrisk och tre manuella.

UPPLÄGG
Helgkurs: Skapa i lera första helgen lördag och söndag 10-16. Skröjbränning och packning av ugn lördagen därpå kl 10-12.15. Glasering och packning av ugn lördagen därpå kl 10-13. Sammanlagt blir kursen 4 tillfällen.
Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande. Gemensamt går vi igenom grunderna i att arbeta med att forma lera, men därutöver är arbetet fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig såväl till dig som är nybörjare, som till dig som har skapat i keramik tidigare och vill fördjupa dig. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

KURSLEDARE
Katarina Kaudern har alltid haft ett stort intresse för färg, form och hantverk. I början av 90-talet gick hon en konstnärlig grundkurs på Emily Carr College of Art and Design i Vancouver, Kanada och strax därefter gick hon sin första keramikkurs i samma stad. Därefter har hon gått flera kurser i keramik i Göteborg med omnejd. Sedan hösten 2015 studerar hon ”Keramisk form och produktion” på Formakademin i Lidköping.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kostnad för material tillkommer med 60 kr per kilo lera, inkl glasyr och bränning.

BRA ATT VETA
Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Ta även gärna med något att äta, kaffe och te bjuder vi på.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse per post eller telefon före kursstart. Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Skövde , Södra Trängallén 2A, SKÖVDE (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 1 oktober 2016
  • Dag och tid: Lördag, söndag 10:00-16:00
  • Kurstimmar: 21
  • Tillfällen: 4
  • Kursnummer: 73854
  • Pris: 1895 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Skövde SKÖVDE

Södra Trängallén 2A, 54146 SKÖVDE
Telefon: 0500-48 25 15

Medborgarskolan Skövde
Södra Trängallén 2A
54146 SKÖVDE

0500-48 25 15
skovde@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Skövde

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett