Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Den blyge poeten

Innehåll
Askersund har haft sin egen poet. Levi Karlsson hette han och han kallade sig själv den blyge poeten. Under åren 1957 till 1982 gav han ut 11 böcker på eget förlag. De beskriver i diktens form på ett underfundigt sätt det vardagliga livet i Askersund. Bussen tar oss direkt ned till Rosendals Festgård där vi sedan stannar hela kvällen. Vi börjar med eftermiddagskaffe och att se en 20 minuter lång film om Levi Karlsson. Sedan lyssnar vi till Ingvar Björk, känd från Radio Örebro, som berättar mera om Levi och läser hans dikter. Musikern och körsångaren Uno Sandqvist har tonsatt en del av dikterna som han framför omväxlande med diktläsningen. Kvällen avslutas med en pajsupé innan vi åker hemåt.

Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 15:45 och Eurostop 16:00. Åter i Örebro ca 21:00, Min 30 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
340 kr

Ansvariga Pelle Führ 070-510 95 61 och Gertrud Åsman 070-449 73 56


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare