Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Uppför Himlabacken

Innehåll
Kilsbergen känner väl de flesta till med utgångspunkt från de kända platserna. Men nu är det så att en helt ny ingång har skapats, vid Gårdsjötorp. Dit kommer man bara genom att åka uppför den höga och branta ”Himlabacken”. Gårdsjötorp är ett av de många kilsbergstorp som helt hade tagits tillbaka av skogen. Nu har kommunen röjt upp de gamla odlingsmarkerna, där nu åter korna betar, rustat husen och byggt en ny stor raststuga. På vägen upp stannar vi och tittar på hur högt havet nådde under istiden och vad vågorna då skapade. När vi kommer fram går vi, om det är ett bra svampår, en liten tur i skogen och får lära oss hur man hittar trattkantareller. De som inte följer med stannar i det öppna området runt torpet. Efter svamppromenaden serveras det kaffe och äpplekaka i raststugan.

Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 14:00 och Eurostop 14:15. Åter i Örebro ca 19:00, Min 40 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
215 kr

Ansvariga Pelle Führ 070-510 95 61 och Anders Westergren 070-380 45 77


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare