Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Regionarkivet

Innehåll
Regionarkivet (fd Landstingsarkivet) har hela sin verksamhet på Södra Grev Rosengatan, 15, vid USÖ. Här förvaras arkiven från alla verksamheter som Region Örebro län/Örebro läns landsting driver eller har drivit, till exempel sjukhus, sjukstugor, vårdhem, barnhem, sanatorier och skolor från 1800-talet och fram till idag. De visar arkivhandlingar, bland annat hur man skrev i en patientjournal på 1850-talet och de informerar om vad man får ta del av i arkivet och hur man går tillväga. Vi avslutar med gemensamt kaffe.

Bra att veta
Max: 22deltagare.

Pris
50 kr

Ansvariga: Lennart Sundström, 070-6758027 och Birgitta Pauly, 073-1404785

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor