Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Bergslagsleden och Göljan

Innehåll
Vi gör en tur på Bergslagsledens etapp nr 9 som går mellan Blankhult och Ånnaboda. Hela etappen är 10 km, så vi väljer att gå den sista delen från Igeltjärnen till Ånnaboda. Den delen blir ca 4 km. Terrängen är varierad så det krävs lite vana av skogspromenader. Vi kommer att passera den intressanta sjön Göljan som tidigare använts som vattenmagasin till hyttor och bruk i Frösvidal. Vid vårfloden 1951 brast fördämningen och sjön sjönk tre meter. Vattnet orsakade stor förödelse på byggnader och annat efter dalgången. Vi passerar torpet Lövåsen som var bebott fram till 1953. Nu har skogen återtagit de odlade tegarna. Efter rast och en kopp medhaft kaffe så går vi vidare på leden i den förhoppningsvis klara och fina oktoberluften. Efter några timmar är vi framme i Ånnaboda. Där serveras kaffe och landgång och därefter återresa mot Örebro. Ta med en liten ryggsäck med kaffetermos och kaka, regnjacka vid behov och bra på fötterna.

Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 09:00 och Eurostop 09:15. Åter i Örebro ca 14:15, Min 30 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
170 kr

Ansvariga: Anders Westergren 070-380 45 77 och Annica Westergren 070-546 51 85


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor