Tillbaka till Finska, estniska och ungerska

Estniska, termin 3 - liten grupp

Estland ligger i nordöstra Europa, längs Östersjöns östra kust och gränsar till Lettland samt Ryssland. Till ytan är Estland ungefär lika stort som Danmark. I huvudstaden
Tallinn bor cirka 400.000 invånare, ungefär två tredjedelar av Estlands invånare bor i de större städerna.
Teretulnud

Innehåll
I kursen får du träna på artighetsfraser, olika vardagssituationer, uttrycka dina känslor och åsikter, beskriva föremål, platser och människor, shoppa i affär, boka resa, fråga om vägen etc. Du får öva att läsa korta autentiska texter och reklam samt känna till hur olika seder och bruk kan skilja mellan Estland och Sverige.
Genom att jämföra ordens form och betydelse i estniskan och svenskan får du en djupare förståelse för språket och kulturen.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 10 veckor.

Förkunskaper
Du har läst ca 20 studietimmar eller har motsvarande kunskaper.

Kursledare
Anneli Laak kommer från Tartu som ligger i sydöstra Estland. Anneli är utbildad lärare och undervisa även som modersmålslärare.

Det är något speciellt med våra kursledare...!
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av vuxenundervisning.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många givande utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial
Boken "Estonian for Beginners", kommer att användas framför allt som handbok för att repetera ord och uttryck och grammatik . Ytterligare material tillkommer.
"Tere! Estonian for Beginners 0-A1" av Inga Mangus och Merge Simmul.
Boken finns att beställa här:

http://www.apollo.ee/en/tere-estonian-for-beginners-0-a1-cd-2.html

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Liten grupp = 4-8 deltagare.
Önskar du delbetala kursen? Ring 010-157 63 61 eller skicka e-post till info.stockholm@medborgarskolan.se

Anmälan

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser

Doften av bröd från bageriet i Paris, smattret av duvor som lyfter från Sankt Marcusplatsen i Venedig eller känslan i fötterna efter en lång promenad i sanden på den spanska solkusten. Det ska vara lustfyllt att lära sig språk!

Här hittar du alla våra språkkurser!