Bosniska/Kroatiska/Serbiska, nivå A2+

INNEHÅLL
Vi fokuserar på att muntligt träna och använda vardagsspråk så mycket som möjligt. I kursen tränar vi oss även på att lyssna, läsa och skriva och bygger vidare på vår grammatik och vårt ordförråd. Under kursen repeteras även de grundläggande kunskaperna.

FÖRKUNSKAPER
Denna språkkurs vänder sig till dig, som har studerat bosniska/kroatiska/serbiska tidigare c:a 5-7 terminer eller har motsvarande grundläggande kunskaper i språket. Du kan uttrycka dig muntligt för att beskriva dig själv, din familj/vänner, beskriva jobb/ fritidsaktiviteter och delta i mycket korta sociala samtal. Du kan prata om vad du gör idag och vad du gjorde igår och skriva kortare texter som handlar om vardagssituationer. Du förstår kortare texter skrivet med enkelt språk och förstår lugnt tal om välbekanta ämnen.

KURSLEDARE
Sanja Marcetic, kommer från Zagreb i Kroatien. Sanja är utbildad språklärare vid Zagrebs universitet och har undervisat både på grund- och gymnasienivå. Sedan ett antal år är hon en mycket uppskattad cirkelledare på Medborgarskolan.

Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursledaren använder eget material. Kostnad för kopior kan tillkomma.

BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Max 12 deltagare.

Anmälan

Klara dig bättre i vardagssituationer på resan.

Vi kan erbjuda språkundervisning i c:a 20 olika språk, alltifrån nybörjare till mer avancerad nivå.

Världen är din arbetsplats-behärska språket

Ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv dina språkkunskaper.

Har ni en grupp som träffas regelbundet kring ett intresse? Då kan ni starta en studiecirkel!