Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Författarcafé med deckarförfattaren Viveca Sten

Innehåll
Vi börjar med att dricka kaffe med hembakt bröd. Sen kommer Viveca Sten, chefsjuristen som blev deckardrottning, till vårt Författarcafé. Hon är känd för serien ”Morden i Sandhamn” som hittills har kommit ut i åtta delar, den senaste I sanningens namn 2015, där ett barn försvinner från ett seglarläger. Handlingen i böckerna utspelar sig på den lilla skärgårdsön Sandhamn. Huvudpersonen är kriminalinspektör Thomas Andreasson vid Nackapolisen och barndomsvännen juristen Nora Linde som ofta är till hjälp när Thomas jobbar för att lösa morden. Läser man alla delarna får man också följa Thomas och Noras familjer under ett antal år. Varje bok bygger på en drivkraft till mord, så som girighet, hämnd, och makt. I boken I sanningens namn är det utsatthet. De tre första delarna är filmade med Alexandra Rapaport som Nora Linde och Jacob Cedergren som polisen Thomas Andreasson och har visats på TV4. Mer info se www.vivecasten.se <http://www.vivecasten.se>.

Bra att veta
Betelkyrkan, Köpmangatan 19, kl 14:00--16:00. Min 100 - max 120 deltagare.

Pris>/b>
135 kr

Ansvariga: Gertrud Åsman, 070-449 73 56 och Karin Johansson, 073-424 58 87

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan