Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Karlskoga - gammal hytta och gammalt mc-race

Innehåll
Vi åker direkt till Granbergsdals hytta där kaffe med hembakat bröd väntar. Efter det blir vi guidade i hyttan och hyttområdet. Den väl bevarade hyttan med masugn, rostugn, blåsmaskin, stamp och kross anlades på 1640-talet och var i drift till 1925. Den blev byggnadsminnesmärke 1986. Efter hyttan fortsätter vi till Gelleråsen för banguidning och för att uppleva en träningsdag för äldre mc från 50-talet och framåt. Vi kan själva se på träningen och få guidning i depån för närmare koll på gamla rariteter och kanske också tidsanpassade kläder. Vi äter dagens lunch på Pit Stop Café vid besöket.

Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 10:00 och Eurostop 10:15. Åter i Örebro ca 17:00, Min 30 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
300 kr

Ansvariga: Anders Nilsson 073-825 47 51 och Leif Johansson 070-524 58 01


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare