Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Antroposofiska kunskapsvägen i Ytterjärna

Innehåll
Vi gör en resa till Ytterjärna som är centralort för antroposoferna i Sverige. Resans syfte är att få kunskap om delar av filosofin och hur den tillämpas i bl.a. odling. I anslutning till olika guidningar och kaffepauser blir det tillfälle till shopping av olika grönsaker, kött, kosmetik, bröd och mjöl. Vi börjar besöket med kaffe på den biodynamiska gården Skillebyholm innan vi informeras bland annat om verksamheten och olika odlingsmetoder exempelvis skillnad mellan biodynamisk och ekologisk odling. Hungriga åker vi till Kulturhuset för lunch med närproducerade produkter. Tillsammans med guide ser vi sedan mer av området; Kulturhuset med Stora Salen, Seminarieträdgården med reningsdammarna, Bruno Liljefors villa där allt började samt får veta bakgrunden till områdets arkitektur, färg och form och mer om antroposofin som helhetssyn och kanske få svar på frågan vad som menas med att ”människan är i centrum” och varför husen ser så konstiga ut. Resan avslutas med kaffe på Saltå kvarns café och butik innan vi åker hemåt mot Örebro.

Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 07:15 och Eurostop 07:30. Åter i Örebro ca 18:15, Min 30 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
660 kr

Ansvariga: Anders Nilsson 073-825 47 51 och Karin Johansson 073-424 58 87


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan