Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Bofors och Alfred Nobel

Innehåll
Den viktigaste industrin i Karlskogas historia var länge Bofors, som dominerat stadens utveckling allt sedan begynnelsen. Vi inleder med ett intressant studiebesök på BAE Systems Bofors, ett företag som verkar inom områdena intelligent ammunition, indirekt eld, stridsfordon, marina och luftvärnssystem. Alfred Nobel sa ”Om jag får 300 idéer på ett år och en är användbar, då är jag nöjd” Lär känna Alfred Nobels kreativitet och verk med en dramatiserad guidning på Björkborns Herrgård, som blev Alfred Nobels sista hem, Alfred Nobels Laboratorium och Bofors Industrimuseum. Vi avslutar med lunch i ”Stallet” Mötesplats Alfred Nobel.

Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 07:45 och Eurostop 08:00. Åter i Örebro ca 14:00, Min 40 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
390 kr

Ansvariga: Karin Johansson 073-424 58 87 och Anders Westergren 070-380 45 77


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor