Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Vadstena - Prins Eugen, Magnus, Birgitta, Mårten m fl

Innehåll
Inger och Anders är två Aktiva Seniorer som stolt vill visa sin hemstad. Efter kaffe på Gamla Kondis vandrar vi till slottet, där vi får se konst av hertigen av Närke, prins Eugen, som visar sitt Östergötland. På väg till Restaurant Munkklostret för att äta lunch får vi veta mer om de gamla hus vi passerar, bl.a. Birgittasystrarnas kloster och en f.d. bordell. Guidningen fortsätter med en inblick i Vadstena under klostertiden och hur staden sedan blev en betydande sjukhusstad från att staten inrättade Krigsmanshuset för invalidiserade soldater till Hospitalsepoken. Efter besök på Hospitalmuseet passar det bra att avsluta Vadstenavistelsen på Pilgrimcentrum. Efter kaffe blir det hemresa till Örebro och vi lämnar staden med de gamla husen som fortfarande lever, men nu med nya verksamheter.

Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 07:00 och Eurostop 07:15. Åter i Örebro ca 18:15, Min 30 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
660 kr

Ansvariga: Anders Nilsson 073-825 47 51 och Inger Aspelin 073-386 17 06


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor