Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Tidö slott med leksaksmuseum och Västerås Domkyrka

Innehåll
Tidö slott, som byggdes på tidigt 1600-tal, är sannolikt Sveriges bäst bevarade och mest levande slott från stormaktstiden och sedan 1890 har familjen von Schinkel bebott och vårdat Tidö. Vi börjar besöket på Tidö genom att inta förmiddagskaffet på Värdshuset där vi också äter lunch. Vid den guidade rundvandringen genom delar av slottet får vi bl.a. ta del av slottets Paradvåning, Riddarsalen, Gula salongen, Galleriet och Blå matsalen. På Tidö slott finns också Sveriges och Skandinaviens största leksaksmuseum där vi kan beskåda leksaker från olika tidsepoker och återuppleva våra barnaår. På eftermiddagen besöker vi Västerås Domkyrka. Här får vi en gemensam information om kyrkans historia. Därefter kan vi göra en egen rundvandring i kyrkan och studera de olika föremål som finns där. På hemresan serveras frukt.


Avresa från Fredsgatan 08:00 och Eurostop 08:15. Åter i Örebro ca 18:00, Min 40 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
630 kr

Ansvariga: Hans Axelsson 019-22 23 29 och Karin Johansson, 073-424 58 87

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor