Tillbaka till Måleri

Teckning & Måleri Mix

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Teckning & Måleri Mix - prova att kombinera teckning med en eller flera tekniker såsom akvarell-, akryl- och oljemålning.

Innehåll
Vi går igenom färglära. Grundfärger, komplementfärger, ”varma” och ”kalla” färger. Tips på hur man blandar färger. Deltagarna visas och uppmuntras att prova olika penslar, verktyg och tekniker.
Vattenfärger: Akvarell är en form av vattenfärg där färgerna upplevs som genomskinliga till skillnad från gouache färg som är täckande. Båda typerna av vattenfärg målas på akvarellpapper.
Akryl är vattenlösligt, luktfritt och snabbtorkande. En färg med många möjligheter då den går att måla både tunt och genomlysligt likt akvarell eller läggas på i tjocka täckande lager med olika effekter och strukturer, reliefliknande, eller likt traditionella oljemålningar. Akryl målas vanligen på pannå eller målarduk.
Oljefärg är en klassisk konstnärsfärg. Har mycket lång torktid jämfört med vattenfärger eller akryl och kan därmed bearbetas längre. Vi använder oss av moderna vattenlösliga oljefärger för att undvika de lösningsmedel som används vid klassiskt måleri, då dessa kan vara både hälso- och brandfarliga. Oljefärg målas vanligen på pannå eller duk.

Upplägg
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 7 veckor.

Kursen kan utvecklas lite olika beroende på deltagarnas behov och intresse. Därför går vi vid första kurstillfället igenom vilka förväntningar och önskemål som finns i gruppen och gör upp en grovplanering som kan justeras vid behov. Kursledaren ger förslag på olika uppgifter och du som deltagare uppmuntras också att komma med egna förslag och önskemål på vad du vill gå igenom. Du ges stor frihet i ditt skapande och uppmuntras att experimentera för att hitta/utveckla ett eget uttryck och stil. Du bestämmer själv vilken eller vilka sorters färger du vill jobba med.

Kursmaterial
Kursmaterial köps in av deltagarna själva. Lista med förslag på materialinköp ges vid första kurstillfället. Har du redan egna pennor, färger, verktyg och målningsunderlag, ta gärna med dem redan vid kursstart.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Jag heter Robert, är 22 år gammal och är född och uppvuxen i Sundsvall. I största delen av mitt liv har jag hållit på med konst, och jag har tränat upp många redskap i bagaget. Jag har avslutat en tvåårig utbildning på Sundsvalls Konstskola, där vi höll en slututställning på Kulturmagasinet och jag fick visa några av mina verk. Jag har utställningar som kommer upp i framtiden och fortsätter att måla och teckna.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Du har väl inte missat Medborgarskolans galleri?
Galleri Granen är en mötesplats för samtidskonsten i Sundsvall och drivs sedan starten 2009 av Medborgarskolan.

Följ Granen

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer