Yoga för barn med funktionsnedsättning, 8-12 år

Yoga är en fysisk och mental träningsform som syftar till att träna och stärka olika aspekter av individens inre och yttre. Genom olika kroppsställningar tränas smidighet, styrka, balans och koordination. Genom olika andningsövningar kan förmågan till självreglering och koncentration förbättras. Den mentala träningen som sker i form av visualisering och affirmationer syftar till en förbättrad självkänsla och sinnesro.
Yoga är främst ett redskap till att hålla kropp och själ i balans.

INNEHÅLL
Du lär dig att lösa vardagliga problem på ett bättre sätt, koncentrationsförmågan skärps och du blir lugnare och mer harmonisk. Målet är att du ska reducera påverkan av stress och få instrument för att klara vardagen på ett smidigt sätt.
Ditt barn är välkommet att under lekfulla och avslappnade former komma och träna yoga med oss. Vi anpassar passen efter gruppens förutsättningar och tränar utan tävlingsmoment eller prestationskrav, precis som yoga ska vara. Vi tränar smidighet, styrka, balans, koordination och koncentration. Andningsövningar, visualisering och affirmationer är stående inslag för att stärka ditt barns självreglering och självkänsla. Om du som förälder vill delta i syfte att stötta ditt barn är du välkommen att göra detta kostnadsfritt, annars hänvisar vi de föräldrar som väljer att vänta till passets slut att göra detta utanför undervisningssalen.

UPPLÄGG
Varje pass börjar med rörelsekombinationer till sång, uppvärmning, andningsövningar, yogasaga/yogaställningar, avslappning och affirmationsinslag.
Sammanlagt 7 tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs.

KURSLEDARE
Maria Tornblad är utbildad lärare för tidiga åldrar och diplomerad barnyogaledare med pedagogisk och didaktisk erfarenhet av att leda barngrupper i tidigare år. Hon har privat som förälder och i sitt yrke samlat erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd.

KURSMATERIAL
Vattenflaska, bekväma kläder. Vi tränar utan skor. Skicka med barnet strumpor utifall det blir kallt om fötterna.
Yogamattor finns att låna.

BRA ATT VETA
Kursen riktar sig till barn mellan 8-12år med funktionsnedsättning.
Startdatum är preliminärt. Avvakta kallelse per telefon eller post.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016