Tillbaka till Friskvård

Frisk till 100! - Aleksander Perski

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Kan vi hålla oss friska och må bra tills vi är över hundra år? Aleksander Perski har under senare år koncentrerat sin forskning kring skyddsfaktorer som påverkar oss biolo­giskt, psykologiskt och sociologiskt. Till det många gånger upprepade hälsobudskapet - vettig mat, daglig motion, ingen nikotin, lagom med alko­hol - visar han på flera andra riskfaktorer såväl som skyddsfaktorer. Ett nyckelbegrepp är regeneration, kroppens självläkande förmåga.

Föreläsare
Aleksander Perski är psykolog och verksam som stressforskare vid Karolinska Insti­tutet och vid Stressforskningsinstitutet. Han har också startat Stressmottagningen i Solna som erbjuder behandling och rehabilitering från stress. Hösten 2016 är han aktuell med boken "Frisk till 100!".

Lokal
Föreläsningar kan flyttas inom Stockholm. Läs informationen på kallelsen!

Bra att veta
Föreläsningen pågår ca 2 timmar inklusive paus.

Våren 2016 inleder Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här föreläsningen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Träna balett! Vi har flera kurser för vuxna att välja mellan!

Se våra balettkurser

Snart lockar den klara höstluften oss ut i naturen! Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering! Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen.

Läs mer om våra kurser utomhus

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar