Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Lingonresan och Ernsts bravader

Innehåll

Inget år utan lingonresan, femte gången i år. I fjol var det ovanligt gott om lingon. Vi får hoppas att humlorna gör ett bra jobb i år också. Som vanligt fikar vi vid Nittälven innan vi åker till årets lingonhygge. Där stannar vi och plockar i ca 2 timmar innan vi åker fram till bygden och äter lunch på Sikfors herrgård. Därefter åker vi bort till Björskogsnäs där vi går den vackra vägen en knapp kilometer fram till den byggnad som Ernst byggde om i TV förra sommaren. En del av oss får åka bil den biten. Reservatets alla fina blommor struntar vi i den här gången och går bara ”husesyn”. Ornitologiska föreningen i Hällefors kommer i sommar att hålla kafé i huset, så vi kan dricka vårt eftermiddagskaffe där. Efter att ha stillat både nyfikenheten och kaffetarmen åker vi hemåt.

Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 08.00 och Eurostop 08.15. Åter i Örebro ca 18.00, Min 30 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
525 kr

Ansvariga: Pelle Führ, 070-5109561 och Hans Axelsson, 019-22 23 29

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan